Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2021

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir'in YKS Dolayısıyla Mesajı

Geleceğimizin teminatı, yarınlarımız olan kıymetli öğrenciler, hayat her anlamda imtihanlarla dolu uzun-ince bir yoldur. Bazen hiç belli olmayan imtihanların içinde buluruz kendimizi. Bazen de tarihi önceden belirlenmiş, hazırlık yapmamız için süre verilmiş, ama belirli ve sınırlı bir süre içinde tamamlamamız istenmiş, sonucunda hayatımızın şekilleneceği, mesleğimizin belirleneceği önemli sınavlara tabi tutuluruz. Her imtihan zordur. Ama unutmayın ki her zorluğun sonunda bir kolaylık ve bir mükafat vardır.

Aylardır pandemi nedeniyle böylesi zor ve stresli bir dönemde, büyük bir fedakarlık ve büyük bir gayretle çalıştınız, emek verdiniz. Ve artık beklediğiniz o önemli sınav haftasına geldiniz. YKS sınavını, hayatınızı değiştirecek zorlu bir dönemeç olarak görmek yerine, emeklerinizin karşılığını almak üzere varılmış bir geçiş noktası olarak değerlendirmeli, sınava bu duygu ve düşüncelerle, heyecan ve telaş yapmadan girmelisiniz.

Unutmayın ki hiçbir sınav sizin gerçek değerinizi belirleyemeyecektir. Ve yine unutmayın ki hayatta sağlıktan daha kıymetli hiçbir şey yoktur. Her şeyin telafisi mümkündür. Bu düşüncelerle ve geçmiş olduğunuz yollardan geçmiş olan bir büyüğünüz olarak YKS sınavına girecek tüm öğrencilere her şeyin gönlünüzce olması temennilerimle ayrı ayrı başarılar diliyorum.

Prof. Dr. Süleyman Özdemir
Rektör