Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2023

Tarih Araştırmaları Topluluğumuzca “Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Tarihi Devamlılık” Konulu Konferans Düzenlendi

Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında Bölüm Başkanlığımız ve Tarih Araştırmaları Topluluğumuz tarafından "Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Tarihi Devamlılık" konulu konferans düzenlendi. Öğrenci Yaşam Merkezi Mor Salonda yapılan  konferansın  açılış konuşmasını Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Bekir Gökpınar yaptı. Konuşmacı olarak Prof. Dr. Vahdettin Engin'in katıldığı konferansın moderatörlüğünü Tarihçi-Yazar Emel Engin gerçekleştirdi. Konferansta ilk olarak Türk tarihini anlamanın önemine vurgu yapan Emel Engin, geçmişle günümüz arasındaki bağları ele aldı. Engin ayrıca devletin adının Türkiye olarak bilindiği 11. yüzyıldan bu yana geçmişle kurulan bağların günümüzdeki gerekliliklere nasıl ışık tuttuğunu anlattı. Prof. Dr. Vahdettin Engin ise konuşmasında geçmişin izlerini taşıyan tarihsel hikâyelerin geleceği şekillendirmede önemine vurgu yaptı. Engin anlattığı tarihsel öykülerle geçmişin gücünü günümüze taşımanın etkisini salonda hissettirdi. Programın sonlarına doğru öğrencilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Vahdettin Engin, etkinliği interaktif ve öğretici bir deneyim haline getirdi. Program sonunda katılımcılara İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Zekai Mete tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.