Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2019

Gösterim: 343

ZORUNLU YABANCI DİL DERSLERİ MUAFİYET SINAVI "Tüm 2019 Girişli Öğrencilerin Dikkatine"

 

Üniversitemize bağlı Fakülte ve Meslek Yüksekokullarının tüm bölümlerinde Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II zorunlu dersler kapsamındadır. Bu derslerinden muaf olmak isteyen 2019 girişli öğrenciler için Muafiyet Sınavı açılacaktır. Yapılacak olan sınavda yeterli puanı alan öğrenciler bu dersleri almayacaklardır.

Öğretim dili Türkçe olan bir yükseköğretim programına ilk defa kayıt yaptıran öğrenciler, 2547 Sayılı Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi gereğince yabancı dil dersleri almak zorundadırlar.

Sınav; 100 (yüz) puan üzerinden değerlendirilir. Sınavdan 60 (altmış) ve üstü puan alan öğrenciler Yabancı Dil (YDI1101 & YDI1201) derslerinden muaf olurlar. Öğrencilerin aldıkları puan muaf olunan derslerin notu yerine geçer ve mezuniyet not ortalamasında hesaba katılır. Sınavdan alınan puan öğrencilerin almak zorunda oldukları 2 ders için de geçerli olacaktır. Aynı sınavdan 60 puanın altında puan alarak Yabancı Dil derslerinden muaf olamayan öğrenciler Yabancı Dil derslerini almakla yükümlüdür.

Sınavda; öğrencilerin metin okuma, dilbilgisi, kelime bilgisi ve günlük konuşma kalıplarına hakimiyetleri ölçülmektedir. Meslek Yüksekokulu Öğrencileri (Turizm ve Otelcilik Bölümü hariç) için sınavın seviyesi A2, Fakülte öğrencileri ise B1 seviyesinin bitim aşamasıdır. Sınava girmek zorunlu olmayıp, isteyen öğrenciler kayıtlı oldukları fakülte dekanlığına ve meslek yüksekokulu müdürlüğüne ekteki dilekçe ile başvuracaklardır.

Başvuru Tarihleri : 2 Eylül – 16 Eylül (saat 17:00’a kadar)
Sınav Tarihi : 18 Eylül 2019, Çarşamba
Saat : 14:30
Yer : Her öğrenci kayıtlı olduğu fakülte veya meslek yüksekokulunun bulunduğu kampüste sınava katılacaktır. Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri Merkez Üniversite Kampüsündeki dersliklerde sınava gireceklerdir.