29 Ağustos 2018

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

İSTEĞE BAĞLI YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI

Sevgili Öğrenciler,

Üniversitemiz, yabancı dil öğretimi ile yetişmenize katkıda bulunmak amacıyla gerekli tüm olanakları sunma amacındadır. Yabancı dil öğrenmeye istekli ve hedefi olan öğrencilerimize bu hizmeti lisans öğrenimleri öncesinde İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı ve lisans öğrenimleri boyunca zorunlu ve mesleki yabancı dil dersleri ile vermeyi planlamış bulunmaktayız.

Üniversitemizin tüm Fakültelerine kayıt olan öğrenciler, lisans öğrenimleri öncesinde İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı eğitiminden faydalanabilirler. İki dönem süreli İngilizce eğitimiyle öğrencilerin 3 seviye kazanımları ve CEFR B2 veya C1 seviyelerini tamamlamaları hedeflenmiştir.

Üniversitemizi kazanan ve ilk defa kayıt olan öğrencilerin öncelikle kayıt oldukları fakülte dekanlığına 3 Eylül – 12 Eylül 2018 tarihleri arasında başvurularını yapmaları gerekir. Kontenjan dolduğunda başvuracak diğer öğrenciler yedek olarak kabul edilecektir.

Başvuru yapan öğrenciler 13 Eylül 2018 tarihinde saat 11.00’da bir seviye tespit sınavına alınırlar. Bu sınavın amacı; aynı veya benzer seviyede olan öğrencileri bir şubeye yerleştirmek ve öğrencilerin hangi seviyeden öğrenime başlayacaklarını tespit etmektir.

Daha sonra öğrenciler İngilizce seviyelerine göre gruplara ayrılır. Öğrenciler,  yerleştirildikleri seviyeye göre haftada 20 ile 28 saat arası ders alırlar. Dersler merkez kampüste deneyimli yerli ve yabancı uyruklu öğretim elemanları tarafından verilmektedir. Eğitim-öğretim yılı sonunda başarılı olanlara Üniversitemiz tarafından başarı sertifikası verilir.

İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfında öğretilecek olan dil İngilizcedir. İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı başarı durumu öğrencilerin lisans öğrenimlerini aksatmamaktadır. Diğer bir deyişle; başarısızlık durumunda öğrenciler sınıf tekrarı yapmaz lisans eğitimlerine devam edebilirler.

İkinci öğretim öğrencileri öğrenim katkı paylarını öderler. Seviye ayarlama nedeniyle zorunlu olmadıkça ikinci öğretim öğrencileri ayrı ders alırlar ve programları öğleden sonra başlar.

Derslerin başladığı tarihten sonra veya yıl içinde bu programdan vazgeçme söz konusu değildir. Herhangi bir nedenle İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfına devam etmeyenler ancak 2019-2020 Akademik Yılı Güz Döneminde lisans öğrenimlerine başlayabilirler.

Yabancı Diller Yüksekokulu

İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFINA SAHİP BÖLÜMLER

(İkinci Öğretim programları dahil)

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İşletme

İktisat

Maliye

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

Uluslararası İlişkiler

Ekonometri

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İliş.

iibf@bandirma.edu.tr  Faks: 0 266 7380746

ÖMER SEYFETTİN UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ

Uluslararası Ticaret ve Lojistik

Yönetim Bilişim Sistemleri

Medya İletişim Sistemleri

E-mail: ubf@bandirma.edu.tr  Faks: 0 266 7170030

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü

E-mail: denizcilik@bandirma.edu.tr    veroglu@bandirma.edu.tr Faks: 0 266 7170030

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Beslenme ve Diyetetik

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Hemşirelik

Sağlık Yönetimi

E-mail: saglik@bandirma.edu.tr  Faks: 0 266 717 00 30

İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Tarih Bölümü

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

E-mail: mcakmak@bandirma.edu.tr       Faks: 0 266 7380746

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü

E-mail: makyol@bandirma.edu.tr           Faks: 0 266 7380746

İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfına kayıt olmak isteyenler, bundan sonraki sayfada yer alan dilekçeyi kayıt oldukları Fakülte Dekanlığına elden teslim edebilir, taratıp e-mail mesajı veya faks mesajı olarak gönderebilirler. E-mail ve faks numarası için Fakültenizin web sayfalarından yararlanabilirsiniz.

Hazırlık Sınıfı ile ilgili duyuru ve bilgileri https://ydyo.bandirma.edu.tr/tr/ydyo linkinden takip edebilirsiniz. Sorularınızı, lütfen yazılı olarak bize iletiniz.

İletişim: ydyo@bandirma.edu.tr

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

…………………………………………………………….… FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

Üniversiteniz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yürütülen bir yıl süreli İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Sınıfına kendi isteğimle kayıt olmak ve iki dönem süreli İngilizce eğitimi almak istiyorum. İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Sınıfına kaydım yapıldıktan sonra, Bahar Yarıyılı da dahil vazgeçme imkanınım olmadığını beyan ve kabul ederim. Yine aynı kapsamda; 13 Eylül 2018 tarihinde saat 11.00’da yapılacak olan Seviye Tespit Sınavına katılacağımı ve eğitimim için gerekli ders kaynaklarını karşılayacağımı kabul ederim.

Üniversitenizin İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfına kaydımın yapılması için gereğini arz ederim. .........../........../2018

Ad-Soyad

İmza