Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2022

Üniversitemiz "Deniz Üstü Rüzgâr Enerjisi Platformu" Toplantısına Katıldı

"Güney Marmara Deniz Üstü Rüzgâr Enerji Santrali ve Limanı Fizibilite Raporu"nun hazırlık çalışmalarıyla eş güdümlü yürüyecek olan "Deniz Üstü Rüzgâr Enerjisi Platformu"nun ilk toplantısı gerçekleştirildi. Bandırma Enerjisa Üretim ev sahipliğinde gerçekleşen ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Serhat Duman’ın da katıldığı toplantıya Enerjisa genel müdür yardımcısı ve heyeti, Güney Marmara Kalkınma Ajansı yetkilileri (GMKA), ilgili bakanlık ve kamu kurumları yetkilileri, OSB’ler, oda temsilcileri, sektör firmaları ve fizibilite proje ekibi katılım gösterdi.
Proje tanıtım sunumu ile başlayan toplantıda katılımcılara yönelik katkı anketi yapıldı. Daha sonra GMKA yetkilisinin moderatörlüğünde kurumların katkıları alındı. Firmaların offshore türbinler konusunda sunabilecekleri katkılar ve yapabileceklerini anlattıkları toplantıda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Serhat Duman da Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Denizcilik Fakültesi ve Denizcilik MYO başta olmak üzere Üniversitemizin ilgili bölüm ve programları ile projeye destek verebileceğini belirttiler. Ayrıca Edincik Yerleşkemizde bir offshore eğitim uygulama ve araştırma merkezi ile lisansüstü seviyede katkı vermek üzere enerji enstitüsü kurulabileceğini ifade ettiler.