Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2022

Gösterim: 431

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümümüz Tarafından “Çağın Aydınlık Yüzü Sezai Karakoç” Konulu Panel Düzenlendi

Yakın zamanda kaybettiğimiz modern Türk şiirinin kurucu isimlerinden Sezai Karakoç’u anmak ve anlamak amacıyla düzenlenen panele Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Celalettin Yanık ve Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş katılım sağladı. 


Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen panelin moderatörlüğünü fakültemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Bahtiyar Aslan yaparken Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Fatih Andı, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Narlı ve Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu ise panele konuşmacı olarak katıldı.
Konukların özgeçmişlerinin okunarak başlandığı programda ilk konuşmayı Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Fatih Andı gerçekleştirerek Sezai Karakoç’un entelektüel kişiliğini, sanatsal zekâsını ve düşünce dünyasını genel bir çerçeve çizerek anlattı. İkinci konuşmayı Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Narlı yaptı. Narlı, Sezai Karakoç’un yapmış olduğu gelenek kavramı tanımının üzerinde durarak eserlerinden ve hayatından örnekler sundu. Panelde son konuşmayı ise Sezai Karakoç’un estetik algısı ve yorumu üzerinde durarak şiirlerinden örnekler sunan Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu gerçekleştirdi.


Akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin geniş katılımıyla gerçekleşen “Çağın Aydınlık Yüzü Sezai Karakoç” paneli Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in konuşmacılara plaket ve Bandırma Vapuru maketi takdimiyle son buldu.