Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2019

Gösterim: 744

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden Ustaya, Emeğe Saygı Ziyareti

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrencileri kaybolan meslek ustalarından Marangoz Rasim Örçün Usta'yı dükkânında ziyaret etti.

Dekan Prof. Dr. Zekai Mete ve Tarih Bölümü ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyelerinden Adnan Uzun, Bahtiyar Aslan, Berna Ayaz, Fatih Sarıkaya, Cengiz Şeker ve Tarih Bölümü öğrencileri, yaklaşık 60 yıldır el işi marangozluk ürünleri imal eden Rasim Usta’yla mekânında buluştu. Bandırmalı olduğunu ve çocukluğundan beri bu dükkâna defalarca geldiğini söyleyen Prof. Dr. Zekai Mete, böyle otantik mesleklerin yavaş yavaş kaybolmasından büyük üzüntü duyduklarını ifade etti. Üniversite bünyesinde kurdukları Tarih, Kültür ve Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin hedefleri arasında Bandırma ve çevresinin kaybolmuş tarih ve kültürünü ortaya çıkaracak araştırmalar yapmak olduğunu; bu kapsamdaki amaçlarından birinin de yok olmaya yüz tutan böyle meslek erbaplarıyla görüşerek, onların uzmanlıklarını, hatıralarını yazılı ve görsel olarak kayıt altına almak ve hatta bu konuda disiplinler arası bir proje hazırlamak olduğunu söyledi.

Şehir merkezinde ve köylerde bu tür ziyaretlerinin devam edeceğini aktaran Prof. Dr. Zekai Mete ve öğretim üyeleri Rasim Usta’yla bir müddet görüştükten sonra tekrar buluşmak üzere hatıra fotoğrafı çektirdiler.


Fotoğraflar