Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2021

Gösterim: 365

Fakültemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman ÜNLÜ ve Arş. Gör. Ali Fuat ALTUNTAŞ Editörlüğünde Hazırlanan Türk Dili ve Edebiyatı Araştırmaları - Kültürel Okumalar - Kitabı Yayınlandı

Fakültemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman ÜNLÜ ve Arş. Gör. Ali Fuat ALTUNTAŞ  editörlüğünde hazırlanan Türk Dili ve Edebiyatı Araştırmaları - Kültürel Okumalar - kitabı yayınlandı.

Ön sözden:

Dil ve onun varlığı ile meydana getirilen edebi ürünler, aynı zamanda bir dilin ve o dili konuşan toplumların yaşayışını ve kültürünü sonraki nesillere aktaran birer araç fonksiyonu olarak da görülebilir. Geçmişten bugüne Türk dilinin de bu çerçevede gelişen edebi ürünlerle ilgili çalışmaların derlendiği bu kitapta Türk dili ve Türk edebiyatının çeşitli dönemleriyle ilgili bölümler bulunmaktadır. Bölümleri oluşturan yazılar, 2-5 Eylül 2020 tarihleri arasında Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) çatısı altında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde CISCO-Webex çevrim içi platformda düzenlenen “2nd International Congress on Academic Studies in Philology (BICOASP)” adlı kongrede sunulan sözlü bildirilerin genişletilerek bilimsel makale formatına getirimiş hallerinden oluşmaktadır. Kitapta sekizi Türkçe ikisi de İngilizce olmak üzere toplam on bölüm bulunmaktadır.