Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2021

Gösterim: 2828

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Töreni Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda Düzenlendi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yılında tüm yurtta olduğu gibi Bandırma’da da anma töreni düzenlendi. Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen ve Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in de katılım gösterdiği törene, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğ. Gen. Selahattin Akalp, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş ve ilçe protokolünün yanı sıra vatandaşlar da yoğun katılım gösterdi.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması ile başlayan tören, saat 09.05’te sirenler eşliğinde gerçekleşen saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’mızın okunması ile devam etti. Daha sonra İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemizden Dr. Öğr. Üyesi Resul Yavuz’un Atatürk’ü anlatan konuşması ve şiir okunması ile son buldu.

Resmî törenin ardından Barış Manço Kültür Merkezi'nde, Haydar Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği Atatürk’ü anma programına katılan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası dolayısıyla düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül takdiminde bulundu. Sinevizyon, şiirsel koro ve müzik dinletisi ile devam eden program ilçe protokolünün resim sergisi açılışını gerçekleştirmesi ve serginin gezilmesi ile sona erdi.


Fotoğraflar