Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2019

Gösterim: 2316

Üniversitemizin Düzenlediği “2. Uluslararası Bandırma ve Çevresi Sempozyumu (UBS’19)"

Üniversitemizin düzenlemiş olduğu “2. Uluslararası Bandırma ve Çevresi Sempozyumu (UBS’19)” Üniversitemiz Merkez Yerleşkesi’nde başarıyla gerçekleşti. Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 17 Eylül tarihinde başlayan sempozyum programının açılış törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, Susurluk Kaymakamı Osman Ateş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oğuz Okuyucu, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, il ve ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sempozyum katılımcısı akademisyenler, Üniversitemizin akademik ve idari personeli ve basın mensupları yoğun katılım gösterdi.

Sempozyumun ikinci gününde, bildiri sunumları 09:30’da başlayarak altı salonda paralel oturum şeklinde 18:15’e kadar devam etti. ”2. Uluslararası Bandırma ve Çevresi Sempozyumu (UBS’19)” kapsamında Bandırma, Gönen, Manyas, Erdek ve Marmara Adalar ilçeleri ile ilgili tarih, ekonomi, edebiyat, kültür ve folklor, önemli şahsiyetler, coğrafya, ziraat, hayvancılık, arkeoloji, sanayi, madencilik, denizcilik, su ürünleri, turizm, enerji, çevre, ormancılık, demografi, eğitim, sağlık ve akıllı ulaşım konularında, 220 yazar tarafından hazırlanmış 109 bildirinin sunumu yapıldı. Türkiye’den 26 üniversite, 7 üniversite dışı kamu kurumu ve özel sektörden katılımcıların iştirak ettiği sempozyuma ayrıca Azerbaycan, Rusya Federasyonu, Sırbistan, İsveç ve Bosna Hersek’ten 6 yabancı bilim insanı da katkı sağladı.

Bildiri sunumlarında Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurettin KOÇHAN "Kyzikos İskeletlerinin Antropolojik Açıdan Değerlendirilmesi" ve "Kyzikos Hadrian Tapınağı Kazılarında Ele Geçen Herakles'e Ait Kabartma Parçalarının Değerlendirilmesi" başlıklı çalışmalarıyla yer alırken, bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Eylem GÜZEL ise "Cumhuriyet Dönemi Mimarlık Mirası: Pertevniyal Bandırma Devlet Hastanesi" adlı çalışmasının sunumunu gerçekleştirdi.

Bilim dünyasına ve bölgemize önemli katkılar sağlayacak olan “2. Uluslararası Bandırma ve Çevresi Sempozyumu (UBS’19)” başarılı sunumların ardından, sempozyum katılımcılarına katılım belgelerinin takdim edilmesiyle son buldu.

 


Fotoğraflar