Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2020

Gösterim: 224

Mazeret Sınavları Hakkında

21-29 Kasım 2020 tarihleri arasında yapılacak olan 2020-2021 Güz Dönemi vize sınavlarında yaşanması muhtemel sorunlar neticesinde uygulanabilecek olan mazeret sınavlarına yönelik yönetmelik kuralları belirlenmiştir:

 

"Üniversitemizde 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında ara sınavlar uzaktan öğretim sistemi (LMS) üzerinden uzaktan öğretim yöntemi ile yapılacağından Lisansüstü-Lisans-Önlisans öğrencilerinin aşağıda belirtilen yönetmelik ve yönerge hükümlerine ilave olarak bu duyuruda belirtilen hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir.

• Üniversitemiz akademik birimlerinde mazeretleri kabul edilen öğrencilerin gireceği ara sınav mazeret sınavları 14-18 Aralık 2020 tarihleri arasında ilgili birim tarafından programlanıp uygulanacaktır.

Kişisel olarak yaşanan teknik sorunlar nedeniyle mazeret sınav hakkı tanınmayacaktır. Öğrencilerin ara sınavlar öncesinde gerekli önlemleri almaları önem taşımaktadır. (Telefon, bilgisayar ve tablet gibi farklı araçların olası bağlantı sorunları için hazır olması- güvenli bir internet bağlantısı sağlanması ve elektrik kesintisi için gerekli önlemlerin alınması) Bu konuda ara sınav döneminde ikamet ettiğiniz yerde veya yakınında bulunan herhangi bir yüksek öğretim birimine bilgisayar ve internet imkanlarından yararlanmak için başvurabilirsiniz.

• Üniversitemizde kullanılan uzaktan öğretim sistemi (LMS) ile ilgili teknik bir sorun yaşandığında ve ara sınavınızı sistem kaynaklı teknik bir sorun nedeniyle tamamlayamadığınızda, ilgili sınavın bitiş saatini takip eden ilk 15 dakika içinde teknik sorunu gösteren ekran görüntüsünün ve durumu anlatan dilekçenin Üniversitemiz Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) yüklenerek başvuru yapılması gerekmektedir. Öğrencilerden gelen ekran görüntüleri ve uzaktan öğretim sistemi LMS’deki resmi kayıtlar incelendikten sonra ara sınav mazeret talebiniz değerlendirilecektir.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğrenci Mazeretlerinde Haklı ve Geçerli Nedenler Yönergesi’nde belirtilen diğer mazeretleriniz sebebiyle ara sınava katılamamanız durumunda ise dilekçeniz ve durumu kanıtlayıcı belgelerinizi 7 Aralık 2020 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden yükleyerek başvuru yapmanız gerekmektedir."

 

Mazeret sınavlarına dair diğer detaylara aşağıdaki dosyadan erişebilirsiniz.