Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2020

Gösterim: 305

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Zekai Mete’nin “Kızılay Arşivi Belgelerinde Savaşlar (Trablusgarp-Balkan-Milli Mücadele)” İsimli Kitabı Yayımlandı

   Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Zekai Mete’nin yeni kitabı yayımlandı. Toplam dört kitaptan oluşması planlanan Kızılay Arşiv Kataloğu yayın dizisi kapsamında, daha önce “Kızılay Arşivi Belgelerinde Savaş Esirleri” ve “Kızılay Arşivi Belgelerinde Birinci Dünya Savaşı” isimli kitapları yayımlanmış olan Prof. Dr. Zekai Mete, bu defa serinin üçüncü kitabı olan “Kızılay Arşivi Belgelerinde Savaşlar” isimli eseri ile bilim camiasına kazandırılmasına katkıda bulundu.


   Dekanımız Prof. Dr. Zekai Mete ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Prof. Dr. Recep Karacakaya, Prof. Dr. Hamdi Genç ve Doç. Dr. Faruk Bal tarafından hazırlanan kitapta, 1868 yılında kurulan Kızılay’ın kurum arşivinde yer alan yüzbinlerce evrak arasından titiz bir çalışmayla seçilen Trablusgarp Savaşı, Balkan Savaşları ve Kurtuluş Savaşı sırasında Kızılay’ın yapmış olduğu faaliyetleri içeren bazı örnek belgelerin Osmanlıca asılları ile Türkçe transkriptleri, Türkçe, İngilizce ve Arapça özetleri yer almaktadır.


   Akademik çevrede büyük dikkat çeken ve araştırmacılara Kızılay Arşivi’nin tanıtılmasında büyük katkı sağlayacağına inandığımız kitaptan dolayı, Dekanımız Prof. Dr. Zekai Mete’yi ve diğer akademisyenleri tebrik ediyoruz.


Fotoğraflar