Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2020

Gösterim: 552

TÜRK DİLİ-II DERSİ MUAFİYET SINAVI

 

Üniversitemize bağlı Fakültelerin ve Meslek Yüksekokullarının tüm bölümlerinde Türk Dili-2 dersi zorunlu ders kapsamındadır. Bu dersten muaf olmak isteyen 2019 girişli öğrenciler için Muafiyet Sınavı açılacaktır. Yapılacak olan sınavda yeterli puanı alan öğrenciler bu dersi almayacaklardır.

Sınav; 100 (yüz) puan üzerinden değerlendirilir. Sınavdan CC 60 (altmış) ve üstü puan alan öğrenciler Türk Dili-2 dersinden muaf olurlar. Öğrencilerin aldıkları puan muaf olunan derslerin notu yerine geçer ve mezuniyet not ortalamasında hesaba katılır. Sınavdan alınan puan öğrencilerin almak zorunda oldukları ders için de geçerli olacaktır. Aynı sınavdan 60 puanın altında puan alarak Türk Dili-2 dersinden muaf olamayan öğrenciler, uzaktan eğitim sisteminde verilen Türk Dili-2 dersini almakla yükümlüdür.

Öğrencilerimiz muafiyet sınavında; dillerin hayatı, Türkiye’de dil tartışmaları, Atatürk’ün Türkçe hakkındaki görüşleri, Türk Dil Kurumu, Türk dil kurultayları, Güneş Dil Teorisi, yazım, özensiz dil kullanımı, söyleyiş sorunları başlıkları altında güncel dil sorunları, yazı türleri genel başlığı altında; şiir, Türk şiirinin kısa tarihi, fıkra, deneme, eleştiri, sohbet, makale, hikâye, roman, anı, günlük, gezi yazısı gibi yazı türleri başlıklarından oluşan Türk Dili-II ders kitabındaki konuların tamamından sorumlu olacaklardır.  

Sınava girmek zorunlu olmayıp, isteyen öğrenciler kayıtlı oldukları fakülte dekanlığına ve meslek yüksekokulu müdürlüğüne ekteki dilekçe ile başvuracaklardır.

Başvuru Tarihleri: 27 Ocak 07 Şubat 2020

Sınav Tarihi: 12 Şubat 2020, Çarşamba

Saati: 11:00

Yer: Her öğrenci kayıtlı olduğu fakülte veya meslek yüksekokulunun bulunduğu kampüste sınava katılacaktır


Dosyalar