Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2020

Gösterim: 416

Üniversitemiz Tarafından “Bandırma ve Çevresinde Yaşayan İnsan Hazineleri ve Geleneksel Mesleklerin Tespiti” Projesi Hayata Geçiyor

Üniversitemiz, “Bandırma ve Çevresinde Yaşayan İnsan Hazineleri ve Geleneksel Mesleklerin Tespiti” projesini hayata geçiriyor. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Berna Ayaz, Sosyoloji Bölümü akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Z. Nurdan Atalay,  Fakülte Sekreterimiz Mahir Çakmak, Gönen Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Dilek Küçükköse ve Ercan Fırat’tan oluşan proje ekibi, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin yeniden değerlenmesi için başlattıkları proje ile kültürel mirasımıza sahip çıkılması ve geleneksel mesleklere hakettikleri değerin verilmesi, bölgemizde yer alan oyacılık, sepetçilik, yorgancılık, bıçakçılık, demircilik, kalaycılık, ayakkabıcılık, dokumacılık, peynircilik, süpürgecilik ve nalbantlık gibi mesleklerin ustalarıyla bir araya gelerek genç nesillere aktarılması ve yaşatılmasına katkı sağlamayı amaçlıyorlar. 

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü (BAP)’müzün desteğiyle gerçekleşen proje kapsamında, Gönen Belediyesi tarafından davet edilen proje ekibi, Gönen Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nde, Gönen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılman ve Gönen Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Karacaoğlu ile bir araya gelerek proje hakkında bilgi paylaşımı ve görüş alışverişinde bulundu.


Fotoğraflar