Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2023

Gösterim: 269

Üniversitemiz 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Önlisans ve Lisans Ders Kayıtları Hakkında Duyuru

  • Öğrencilerimiz Ders Kayıtlarını Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) https://obs.bandirma.edu.tr/oibs/öğrenci/login.aspx üzerinden 25 Eylül 2023 – 01 Ekim 2023 23:59 tarihleri arasında yapmaları gerekmektedir.
  • Öğrenci Bilgi Sistemi şifresini unutan veya yeni kayıt olan öğrencilerimiz ''Şifre sıfırla butonu ile şifrelerini sıfırlayarak yada E - devlet şifreleri'' ile giriş yaparak  ders kayıtlarını yapabilirler.

  • İkinci öğretim öğrencileri, ikinci üniversite okuyan normal öğretim öğrencileri ile normal öğrenim süresinde mezun olamayan  öğrencilerimiz ile Yabancı Uyruklu öğrencilerimiz 25 Eylül 2023 – 01 Ekim 2023 23:59 tarihleri arasında öğrenim ücretlerini ve katkı paylarını Öğrenci Numaraları ile Halk Bankası  Şubelerinden veya Halk Bankası İnternet Şubesi /ATM'lerinden yatırılabilirler. Harç- Katkı Payı Öğrenim Ücretleri için Tıklayınız.

  • 2023-2024 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Döneminde ders kayıtlarını “Tüm öğrencilerimizin” kendilerinin yapmaları gerekmektedir.

  • 2023-2024 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Döneminde Dersler seçilirken bölümün ders programlarına bakarak ders seçimi yapılması  gerekmektedir.

  • Öğrencilerimizin dersleri seçtikten sonra KONTROL ET butonuna ardından KESİNLEŞTİR butonuna basarak ders kayıtlarını  kesinleştirmesi gerekmektedir.

  • Danışman Onayı olmayan ders kayıtları geçersizdir.

  • Ders Kayıtları Öğrencinin Sorumluluğundadır.

  • 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında ve daha önceki yıllar da kayıt olanlar, ikinci yarıyıl sonundan itibaren her yarıyıl sonunda genel not  ortalaması 1,80’in altındaki önlisans ve lisans öğrencileri, takip eden yarıyılda en fazla 24 kredilik derse kayıt yaptırabilirler. Genel not  ortalaması her yarıyıl sonunda 1,80 ve üzerinde olan önlisans ve lisans öğrencileri ise takip eden yarıyılda en fazla 30 kredilik derse  kayıt yaptırabilirler.

  • 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında ve sonrasında kayıt olanlar, ikinci yarıyıl sonundan itibaren her yarıyıl sonunda genel not ortalaması  1,80’in altındaki önlisans ve lisans öğrencileri, takip eden yarıyılda en fazla 30 AKTS ‘lik derse kayıt yaptırabilirler. Genel not ortalaması her  yarıyıl sonunda 1,80 ve üzerinde olan önlisans ve lisans öğrencileri ise takip eden yarıyılda en fazla 45 AKTS ‘lik derse kayıt yaptırabilirler.

  • 2016 ve sonrası kayıtlı olan öğrenciler not yükseltmek amacıyla ders seçemeyeceklerdir. Bütün derslerini başarıyla tamamladığı halde  AGNO ’su 2,00 ‘ın altında olduğu için mezun olamayan öğrenciler Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Yönetmeliğinin altıncı fıkrasında  belirtilen kredi sınırları içerisinde başarmış oldukları dersleri yeniden not yükseltmek amacıyla alabilirler.

  • 2016 ve sonrası girişli öğrenciler 5. Yarıyıldan itibaren bulunduğu yarıyıla kadar tüm derslerini alıp başarmış olmak şartı ile genel not  ortalaması 3,00 ve üstünde olan lisans öğrencileri; danışmanlarının onayı ile bir üst sınıftan kredi akts sınırları içerisinde kalarak derslere  kayıt yaptırabilirler.

  • 2015 ve öncesi kayıtlı olan Lisans öğrencileri not yükseltmek amacıyla kredi sınırları içerisinde başarmış oldukları dersleri yeniden not  yükseltmek amacıyla alabilirler.

  • Yabancı Diller Yüksekokulu’nda öğrenim gören; İkinci öğretim öğrencileri ve ikinci üniversite okuyan normal öğretim öğrencileri katkı  payı öğrenim ücretlerini 25 Eylül 2023 – 01 Ekim 2023 23:59 tarihleri arasında Öğrenci Numarası ile Halk Bankası Şubelerinden veya Halk Bankası İnternet Şubesi / ATM'lerinden yatırabilirler.

  • Lisans Programlarında 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Hazırlık okuyan öğrenciler ile Lisans Programlarına 2020-2021 Eğitim-Öğretim  yılı ve sonrasında kayıt olan öğrenciler (Tüm 3. Sınıf Öğrencileri) Üniversite Seçmeli Ders havuzundan 5. ve 6. yarıyıllarında birer adet  olmak üzere eğitim-öğretim süreleri boyunca İKİ DERS almak zorundadır.

  • Üniversite seçmeli derslerinden ilgili dersi Öğrenci Bilgi Sisteminden (OBS) seçerken sistem performansı açısından adet ders  listelenmektedir. Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) ders seçme ekranının sağ alt köşesinden "Tüm Dersleri Listele" butonuna tıklayarak açılan  tüm derslere ulaşabilirsiniz. USD Seçme Ekranı ve USD Ders Listesi İçin Tıklayınız.

Ders kayıt işlemleri ile ilgili örnek video için tıklayınız.