Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2023

Gösterim: 737

Bölümümüz İkinci Sınıf Öğrencilerince Bandırma Çevresindeki Tarihî Mekânlara Ziyaret Gerçekleştirildi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ikinci sınıf öğrencilerince Bandırma çevresindeki tarihî mekânlara ziyaret gerçekleştirildi.

İlk durak yeri Edincik’ti. Geçmişte Balıkesir’in önemli ilçelerinden olan günümüzde ise Bandırma’nın mahallelerinden biri olan Edincik, buram buram tarih kokmakla birlikte içinde birçok sırrı barındırıyor. Osmanlı İmparatorluğu döneminden günümüze ulaşan ve geçmişten izler taşıyan birçok tarihî yapıya sahip Edincik’te özellikle mezar taşları, kitabeleri ile dikkat çekmektedir. Ancak mezar taşları, gerekli ilginin gösterilmemesi nedeniyle maalesef yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır.

Uğranılan ikinci mekân Kyzikos Antik Kenti oldu. Bandırma-Erdek kara yolu üzerinde bulunan Kyzikos’un tarihi milattan önce 5.000 yılına dek dayanmaktadır. Şiddetli depremler nedeniyle yıkılmadan önce birçok imparatorluğa ev sahipliği yapmış ve özellikle Hadrian Tapınağı’ı ile ünlemiş olan Kyzikos, günümüzde kalıntıları ile tarihe ışık tutmaktadır.

 


Fotoğraflar