Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2020

Gösterim: 427

Tarih Araştırmaları Topluluğumuz Tarafından "TBMM'NİN AÇILIŞININ 100. YILINDA ULUSAL EGEMENLİK VE MİLLET KAVRAMI" Konu Başlıklı Online Söyleşi Düzenlendi

 

   23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Açılışının 100. yıl dönümü öğrenci topluluklarımız tarafından düzenlenen online söyleşiler ile kutlanıyor. Bu kapsamda Tarih Araştırmaları Topluluğumuz tarafından "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Açılışının 100. Yılında Ulusal Egemenlik ve Millet Kavramı" başlıklı online söyleşi düzenlendi.

   Moderatörlüğünü bölümümüz Arş. Gör. Safa Furkan Karacakaya'nın yaptığı söyleşiye  bölümümüz, Cumhuriyet Tarihi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Resul Yavuz konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasına “Bugün çok anlamlı bir gün.” diyerek başlayan Yavuz, “ Millet olarak çok güzel bir bayrama sahip olduğumuzu düşünüyoruz.” dedi. Yavuz konuşmasının devamında millet ve ulus kavramları hakkında derinlemesine bilgiler verdi. Yavuz konuşmasında ayrıca Türk milletinin verdiği bağımsızlık mücadelesi ve TBMM’nin açılış süreci hakkında detaylı bilgi de verdi. Topluluğumuzun online etkinliklerini  @tariharastirmalari Instagram hesabından takip edebilirsiniz.

 


Fotoğraflar