Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2021

Gösterim: 258

Üniversitemizin “Tercih ve Tanıtım Günleri” Sona Erdi

Üniversitemiz tarafından “03-20 Ağustos” tarihleri arasında aday öğrencilerin, kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda meslek alanlarını tanıyarak tercihlerini yapabilmeleri amacıyla “Tercih ve Tanıtım Günleri” düzenlendi. “Tercih ve Tanıtım Günleri” kapsamında, Merkez Yerleşkemizdeki Tercih ve Tanıtım Merkezi ile tüm fakülte ve meslek yüksekokullarımızda, ayrıca Bandırma Cumhuriyet Meydanı, Erdek Cumhuriyet Meydanı, Manyas Atatürk Meydanı, Gönen Banyolar Caddesi ve Susurluk Park’ında uzman danışmanlarımız tarafından Üniversitemiz bölüm, program ve kontenjanları hakkında aday öğrenciler bilgilendirildi. 

Üniversitemiz, aynı zamanda “Tercih ve Tanıtım Günleri“ kapsamında 5-10 Ağustos tarihleri arasında farklı şehirlerde fuarlara katılarak aday öğrencilerle buluştu. Ulusal düzeyde düzenlenen, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya’da tercih süreci ile ilgili öğrencilerin tüm sorularının uzmanlarımız tarafından cevaplandığı fuarlarda aday öğrenciler Üniversitemize yoğun ilgi gösterdi.
Ayrıca Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu’nun 03- 06 Ağustos tarihleri arasında düzenlemiş olduğu YÖK Sanal Fuar ve Eket Fuarcılık’ın 02-11 Ağustos tarihleri arasında çevrim içi olarak organize ettiği Tercih ve Tanıtım Fuarına da katıldı. 81 ilden aday öğrencilerin merak ettiği tüm soruların uzmanlarımız tarafından cevaplandırıldığı sanal fuarlarda da aday öğrenciler Üniversitemize yoğun ilgi gösterdiler. 

Birçok farklı platform aracılığıyla da aday öğrencilerle buluşan ve ulusal gazetelerin tercih ve tanıtım dönemi kapsamında bilgilendirici içeriklerle geniş yer ayırdığı Üniversitemiz, ulusal televizyon ve radyo kanalları tarafından da oldukça büyük ilgi gördü. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir CNN Türk'te yayınlanan Tercih Zamanı, TV 100'de yayınlanan Üniversite Yolunda, TRT Radyo 1'de yayınlanan Hayat Akıp Giderken ve Işık Tutanlar, Akit TV'de yayınlanan Eğitim Atlası, Ege TV'de yayınlanan Gündem Balıkesir, Üniversite TV'de yayınlanan Akademik Gündem programlarına konuk oldu. TRT Haber'de yayınlanan Öğrenci İşleri programında da Üniversitemiz hakkında detaylı bilgi paylaşımlarında bulunuldu. 

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan üniversite tercih döneminde aday öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Üniversitemiz, ulusal basın tarafından da oldukça büyük ilgi gördü. Hürriyet, Milliyet, Sabah, Yeni Akit ve Yeni Şafak gibi ulusal gazetelerin ve birçok yerel gazetenin tercih ve tanıtım dönemi kapsamında bilgilendirici içeriklerle geniş yer ayırdığı Üniversitemiz ile ilgili haberler basılı ve dijital ortamlarda yer aldı ve geniş okuyucu kitlesine ulaşmış oldu.

Aday öğrenciler ve kamuoyu tarafından oldukça ilgi gören ve 18 gün süren Üniversitemiz “Tercih ve Tanıtım Günleri” 20 Ağustos tarihinde sona erdi.


Fotoğraflar