Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2023

Gösterim: 311

Bandırma Belediyesi ile Üniversitemiz İş Birliğiyle “Belediye Arşivi Dijitalleştirme ve Tasnif Projesi” Hayata Geçiriliyor

Bandırma Belediyesi ve Fakültemiz Tarih Bölümü iş birliğiyle, Bandırma Belediyesi’nin arşivinde bulunan Encümen ve Meclis karar defterleri dijital ortama aktarılacak. Bandırma Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Ay ve Aydın Yağar ile  İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Zekai Mete’nin katılmalarıyla projenin ilk adımı atıldı.

“Belediye Arşivi Dijitalleştirme ve Tasnif Projesi” adı altında başlatılan çalışma ile 1928 yılından başlayan ve yaklaşık 650 defterden oluşan kayıtların özel bir program vasıtasıyla dijitalleştirilerek araştırıcıların hizmetine sunulması planlanıyor.

Çalışmalar Fakültemiz Tarih Bölümü öncülüğünde yaklaşık 60 civarında öğrenci grubuyla yürütülecek ve bu kapsamda ortaya çıkacak bilgiler, Bandırma’nın 100 yıllık yakın tarihine ışık tutacak. Dijital ortama aktarılan defterlerin tasnifi yapıldıktan sonra, buradaki bilgiler hem Bandırma Belediyesi tarafından idari, hukuki ve mimari açıdan; hem de öğrenci, akademisyen ve diğer araştırıcılar tarafından farklı bilimsel çalışmalarda kullanılabilecek.

Bu kayıtlardaki bilgilere dayanarak Bandırma’nın sosyal, ekonomik, idari, fiziki, mimari geçmişi hakkında lisansüstü tezler hazırlanabilecek, sempozyum bildirileri sunulacak, panel ve konferans konuları belirlenecek. Hatta Bandırma ve yakın çevresiyle ilgili tematik kitaplar kaleme alınabilecek.


Fotoğraflar