Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2020

Tarih Araştırmaları Topluluğumuz tarafından "Fatih'in Kişiliğinde Fetih" konu başlıklı online söyleşi düzenlendi

Moderatörlüğünü Fakültemiz Tarih Bölümü Arş. Gör. Kadir Purde'nin yaptığı söyleşiye Fakültemiz Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kurtuluş Demirkol konuşmacı olarak katıldı. Topluluğumuzun @tariharastirmalari Instagram hesabından canlı olarak gerçekleştirilen söyleşide Demirkol, Fatih’in kişilik özellikleri hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Söyleşide ayrıca Fatih’in yaptığı Şahi isimli toplarıyla mühendislik yönünden, Topkapı Sarayı’nın inşaatında proje çiziminde verdiği destekle mimari tarafından, uyguladığı ekonomik politikayla iyi bir maliyeci olduğundan ve bunun gibi pek çok özelliklerinden bahsedildi. Genel olarak söyleşide öne çıkan sonuç ise İstanbul’un fethinde Fatih’in karakterinin de önemli bir rol oynadığıdır.  Keyifli ve bilgilendirici yayının sonunda katılımcılardan gelen sorular da yanıtlandı.