Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2022

Türkoloji Topluluğumuzca "Dile Gelmek: Türkçenin Güncel Meseleleri" Paneli Yapıldı

Moderatörlüğünü Türk Dili ve Edebiyatı bölümümüz Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Bahtiyar Aslan'ın yaptığı panele, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayati Develi, Prof. Dr. Mustafa Balcı konuşmacı olarak Rektör Yardımcımız Celalettin Yanık ise dinleyici olarak katıldı. Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda yapılan panelde “Türkçenin coğrafyası belirlenebilir mi?, Dizilerden Türkçe öğrenilir oldu, bu diziler Türkiye Türkçesi’nin ortak dünyası mı olacak ? Dilimizin yerini günümüzde çok fazla kullanılan emojiler alabilir mi?, XQ harfleri Türkçemize ne zaman dahil oldu?” soruları derinlemesine ele alındı. Öğrencilerin ilgi ile takip ettiği panel sonunda katılımcılara teşekkür plaketi takdim edildi.