Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2023

Gösterim: 379

Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Düzenlenen 3. Uluslararası Akademik Filoloji Çalışmaları Kongresi Tamamlandı

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) çatısı altında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Mütercim ve Tercümanlık Bölümü tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Akademik Filoloji Çalışmaları Kongresi çevrimiçi olarak yapıldı.


Açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Celalettin Yanık’ın yaptığı kongreye, Üniversitemizden Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ümit Akın, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Dili Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ali Fuat Altuntaş, Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Arş. Gör. Zeynep Hıdır, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Arş. Gör. Taha Erdem Geze katıldı. Konuşmasında Filoloji’nin temel disiplinler arası bir alan olduğunu belirten Prof. Dr. Yanık, kongrenin düzenlenmesinde büyük pay sahibi olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir olmak üzere Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Vakfı’na, Trakya Üniversiteler Birliği’ne üye olan üniversiteleri rektörlerine, Trakya Üniversiteler Birliği Sekreterliği’ne, Üniversitemiz Kongre Düzenleme Kurulu üyelerine, Kongre Bilim Kurulu üyelerine ve Üniversitemiz Daire Başkanlıklarına teşekkür etti. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Celalettin Yanık’tan sonra söz alan Organizasyon Komitesi Başkanı Doç. Dr. Caner Çetiner ise kongrenin uluslararası tanınırlığına değinirken, kongre düzenleme süreci hakkında da bilgi paylaştı. 


20 Ekim 2023 tarihinde tamamlanacak olan kongrenin açılış özel oturumları, Ege Üniversitesi Mütercim ve Tercümanlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Faruk Yücel’in “Çeviri Tarihinin Göreceliği ve Sınırsızlığı” başlıklı sunumu ve Özbekistan Devlet Sanat ve Medeniyet Enstitüsü’nden Marufjan Yuldashev’in “Özbekistan’da Cedit Edebiyatı” başlıklı sunumu ile başladı. Kongre, Filoloji temel alanına katkı sağlayacak 80’den fazla bildiriyle tamamlandı.


Fotoğraflar